matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Początki prawdopodobieńtwa.
XZ.:
POMOCY! Jestem strasznie oporna jeżeli chodzi o prawdopodobieństwo. Wiadomo, że P(A') = 0,9 P(A ∪ B) = 0,28 P(A' ∪ B') = 0,98. Oblicz : P(B'), P(A' ∩ B'), P(A − (A ∩ B))
8 gru 20:07