G(x)=5-3|x+4|
Kacpi: Część potrzebuje pomocy z zadaniem
G(x)=5−3|x+4|
30 wrz 22:03
ICSP:
30 wrz 22:10
Qulka:
30 wrz 22:11
Kacpi: To jest rozwiązanie?
30 wrz 22:17
ICSP:
30 wrz 22:18
Kacpi: Tak myślałem. Ja zrobiłem to tak
|x+4|=−2
X+4=−2 ∨ −x−4=−2
X=−6 ∨ x=−2
30 wrz 22:23
Qulka: jak podasz pytanie to się dowiemy
30 wrz 22:24
ICSP:
30 wrz 22:24
Qulka: 
a jaka jest kolejność działań
30 wrz 22:24
Kacpi: Chyba tylko musze znaleźć zbiór wartości funkcji
30 wrz 22:30
Qulka:

no to zbiór wartości to y∊(−
∞;5>
30 wrz 22:33
Kacpi: Dziekuje. Jakie to proste
30 wrz 22:34
pigor: ..., znajdź zbiór wartości funkcji g(x)= 5−3|x+4|.
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
M, analitycznie np. tak :
y=5−3|x+4| ⇔ 3|x+4|= 5−y i 5−y ≥ 0 ⇒ y ≤ 5 ⇒ Z.W.g= (−∞;5>.
30 wrz 23:28