Dane są trzy wierzchołki równoległoboku ABCD: A=(2;8); C=(3;5); D=(-5;13).
CzerstwyJacek: Dane są trzy wierzchołki równoległoboku ABCD: A=(2;8); C=(3;5); D=(−5;13). Wyznacz współrzędne
wierzchołka B i oblicz pole równoległoboku.
Wiem, że są już tu podobne zadania, ale nie wiem jak ułożyć dobrze wektory żeby to B wyszło
takie, że potem pole równoległoboku nie będzie ujemne. W podobnych zadaniach na tej stronie
trzeba wyliczyć D, a tu B i mam z tym problem
30 wrz 21:48
Qulka:
30 wrz 21:54
CzerstwyJacek: Możecie podać tylko jak ułożyć poprawnie wektory, bo obliczać to umiem.
30 wrz 21:54
Qulka: we wzorze na pole jest moduł ..wychodzi na+
30 wrz 21:55
CzerstwyJacek: a dobra dziękuję bardzo za pomoc
30 wrz 21:55