zadanie z trojkatow na plaszczyznie kartezjanskiej
gustawa: boki trojkata abc zawieraja sie w prostych o rownaniach x+y−10=0, x−2=0, y−5=0
a) wykaz, ze trojkat abc jest prostakatny
b) napisz rownanie prostej zawierajacej wysokosc poprowadzonej z wieszcholka kata prostego
c) oblicz wspolzedne srodka i dlugosc promienia okregu opisanego na tym trojkacie
Z gory dzieki
30 wrz 21:11
PW: a) to chyba dowcip − co tu wykazywać?
30 wrz 21:15
Eta:
30 wrz 21:17
gustawa: A moglabym prosic o jakies obliczenia?

Niestety a) to nie zart to tylko moj dziwny zbior zadan z matmy
30 wrz 21:29
PW: Rzeczywiście dziwny − bada inteligencję czytelnika (czy wie, że proste x = 2 i y = 5 są
prostopadłe).
30 wrz 21:35