Narysuj wykres funkcji
Patson: y=2−|x+3|
30 wrz 18:00
ICSP:

1. |x|
30 wrz 18:01
ICSP:

2. |x + 3| czyli przesunięcie 1. o trzy jednostki w lewo
30 wrz 18:02
ICSP:

3. −|x + 3| czyli odbicie 2. symetrycznie względem osi odciętych
30 wrz 18:02
ICSP:

4. y = 2 − |x+3| czyli podniesienie 3. o dwie jednostki do góry.
30 wrz 18:03
Patson: Narysuj wykres funkcji y=x+|x|
30 wrz 18:11
Patson: Narysuj wykres funkcji −x2+4|x|
30 wrz 18:21
Joe Black: Bo
ICSP nie ma nic do robienie tylko rysować wykresy...
Zrób to na przedziały
30 wrz 18:28