Funckja
Madzia: Proste zadania z funkcji a bardzo mi potrzebne...
| 5x | | 6 − 2x | |
| − |
| − x =
|
| x2 − 9 | | x + 3 | |
| 5x2 − 10x | | 10x − 20 | |
| : |
| = |
| x2 − 4x −5 | | x2 − 25 | |
8 gru 19:49
onaa: | | 5x(x−3)(x+3) | | (6−2x)(x−3)(x+3) | |
...= |
| − |
| −x(x−3)(x+3)=5x−(6−2x)(x−3)−x(x2−9)= |
| | (x−3)(x+3) | | (x+3) | |
teraz musisz wszystko wymnożyć.......
8 gru 20:10
onaa: | | 5x(x−2) | | (x−5)(x+5) | | 5x(x+5) | |
....= |
| * |
| = |
| =.... dokończ |
| | 9x−5)(x+1) | | 10(x−2) | | 10(x+1) | |
8 gru 20:14
onaa:
w tym drugim przykladzie w mianowniku zamiast 9 ma byc nawias....
8 gru 20:15
Madzia: dziekuje
8 gru 20:16