matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć
NieOgarniam:
Oblicz SILNIA
3!−4!
a.
6!
15!
b.
3!−13!
100!−10!
c.
12!−98!
15!−14!
d.
14!+15!
11!−10!
e.
9!−8!
f. 6!*7!−10!
30 wrz 16:38
J:
3! − 3!*4
3!(1 − 4)
−3
a) =
=
=
= ... i dokończ
6!
3!*4*5*6
4*5*6
30 wrz 16:41
Aga1.:
15!=14!*15 d)
15!−14!
14!*15−14!
14!(15−1)
14
7
=
=
=
=
14!+15!
14!+14!*15
14!(1+15)
16
8
1 paź 09:20