ln(1−tg2x | ||
11) lim(xdo0) | ||
x2 |
xcosx−sinx | ||
12) lim(xdo0) | ||
sinx−x |
1 | ||
18) lim9xdoniesk) xln(1+sin | ) | |
x |
−2tgx | −tgx | |||
1) = [H] ... lim | = lim | = [H] | ||
2x(1−tg2x)cos2x | x*cos2x |
| −1 | |||||||||
= | = [ | ] = − 1 | ||||||||
cos2x − 2xsin2x | 1 |
− xsinx | sinx + xcosx | |||
2) = ..[H] .. lim | = ...[H] ... lim [ − | ] | ||
cosx − 1 | −sinx −1 |
0 | ||
= [− | ] = 0 | |
1 |
| ||||||||
18) = lim | = | |||||||
(−1/x2) |
cos(1/x) | 1 | |||
= lim | = [ | ] = 1 | ||
1 + sin(1/x) | 1 |
π | ||
15) ....dobrze przepisane ? ... jeśli tak, to wprost: .. = [ | *∞] +∞ | |
2 |
π | ||
zjadłem znak "=" ... = [ | * ∞] = +∞ | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |