dzielenie wielomianów
PILNE: Dzielenie melomanów 10x4+17x3−5x2−10x+3: 2x+3
30 wrz 12:21
30 wrz 12:25
PILNE: Jestem w szkole, właśnie pisałam kartkówke i potrzebny jest mi tylko wynik, bo nie wiem czy mi
dobrze wyszło.
30 wrz 12:27
===:
... i to się nazywa paranoja
Sprawdź swoje dzielenie mnożeniem
30 wrz 12:35
PW: Dzielenie melomanów można przeprowadzić według kryterium:
1. melomani ze słuchem muzycznym
2. melomani pozostali.
30 wrz 14:23
Metis:
30 wrz 14:27
pigor: ...,
10x4+17x3−5x2−10x+3= 10x
4+15x
3 + 2x
3+3x
2 − 8x
2−12x + 2x+3=
= 5x
3(2x+3)+ x
2(2x+3)− 4x(2x+3)+ 1(2x+3)=
(2x+3) (5x3+x2−4x+1). ...
30 wrz 16:48
pigor: ...,
oczywiście powinno ci wyjść to co w ...

drugim nawiasie.
30 wrz 16:52