matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaż
Dominik:
1
sin3/2α
(
−1)
2
sin1/2α
Jak to rozwiązać
29 wrz 22:10
Dominik:
Ma mi z tego wyjść cosα
29 wrz 22:17
Eta:
3
1
sin
α−sin
α
2
2
...=
1
2sin
α
2
licznik : wzór na różnicę sinusów
1
to licznik = 2cosα*sin
α
2
1
2cosα*sin
α
2
..=
=
cosα
1
2sin
α
2
29 wrz 22:30
Dominik:
Dziękuje.
29 wrz 22:36