Uklad rownan
Magda: Strzelec za udany strzal dostaje 8zl ale za nieudany placi 27zl. Po serii strzalow otrzymal
97zl. Ile bylo udanych a ile nieudanych strzalow jesli tych drugich mial mniej niz 15?
28 wrz 21:18
daras: kombinuj...
28 wrz 21:21
sushi_gg6397228:
to co zaproponujesz?
28 wrz 21:21
daras: myślenie nie boli a nieużywany organ zanika
28 wrz 21:21
daras: 2x sushi proponuję
dla mnie i dla Madzi
28 wrz 21:22
Eta:
Zamów "sushi" na kolację
28 wrz 21:22
daras: ale samemu nie chce mi sie jeść
28 wrz 21:24
Eta:
To idź po sąsiadkę
28 wrz 21:27
Janek191:
8 x − 27 y = 97 ⇒ 8 x = 27 y + 97
y < 15
−−−−−−
y = 13
x = 56
28 wrz 21:27
Janek191:
Czy treść zadania jest dobrze przepisana ?
28 wrz 21:29
Magda: Tak. Na pewno....
28 wrz 21:33
ax:
29 w celu
5 w płot
28 wrz 21:34
Magda: Dzieki
28 wrz 21:37
Eta:
Wszystko ok 56 celnych i 13 nie
bo 8*56 −13*27 = 97 zł
28 wrz 21:40
ax:
29*8−5*27=97
28 wrz 21:47
Janek191:
Ale, gdzie tu jest układ równań ?
28 wrz 21:50
daras: nie ma jest tylko zwykłe logiczne kombinowanie
nie lubię sąsiadek a Magdę podziwiam za to, ze ładnie pisze po polsku
28 wrz 21:52
Eta:
W temacie
28 wrz 21:52
daras: nieee ale za to na pewno oddzielnie

już nie będę więcej marudził, idę na sushi

kolorowych snów..
28 wrz 22:04
daras: sushi jesteś ze Szczecina
13 paź 20:54