uporządkuj sumę algebraiczną
karolina: uporządkuj sumę algebraiczną
a) x+x
3+x
5−1
c) 3x
4−2+6x+2x
8
28 wrz 20:24
sushi_gg6397228:
chyba żartujesz ?
28 wrz 20:31
karolina: to znaczy
28 wrz 20:38
5-latek: To znaczy ze szykujes wielomian według poteg rosnacych lub poteg malejących
28 wrz 20:41
sushi_gg6397228:
a przeczytałaś choć raz teorię (np podręcznik)
28 wrz 20:41
karolina: rozawiązanie z podręcznika a)a=1 b)a=−72 c)a=4
28 wrz 20:47
karolina: nie chodzi tylko o ułozenie a o rozwiazanie !
28 wrz 20:48
5-latek: Należy dokładnie przepisac tresc zadania jeśli się oczekuje pomocy .
28 wrz 20:53
karolina: treść jest dokładnie przepisana!
28 wrz 20:58
5-latek: No dobrze skoro tak twierdzisz .
A co według Ciebie oznacza rozwiazac wielomian ?
Bo ja np. nie wiem czy należy rozlozyc go na czynnki , czy wyznaczyć miejsca zerowe
(pierwiastki wielomianu )
Poza tym podajesz w odpowiedzi a= cos tam a przecież masz niewiadoma x
28 wrz 21:12
karolina: gdybym wiedziała o co chodzi w tym zad to bym nie prosiła o pomoc ja nie układam zad w książce
tak było podane właśnie a = coś tam a nie x
29 wrz 08:11
Aga1.: Uporządkuję np. malejąco
a)x+x3+x5−1=x5+x3+x−1 i tyle.
29 wrz 11:16