Wyznacz wartosć parametru m
Juliasz24: PILNE

!
wyznacz wartości parametru m,dla których równanie |2x+6|−x=3m m dwa rozwiazania przeciwnych
znaków.
Dziekuje za pomoc
28 wrz 19:47
Kacper:
Najlepiej graficznie.
28 wrz 19:59
Juliasz24: Mam coś takiego
1) x∊(−∞;−3)
|2x+6|−x=−2x−6−x=−3x−6
2) x∊(−3;+∞)
|2x+6|−x=2x+6−x=x+6
−3x−6 gdy x∊(−∞;−3)
x+6 gdy x∊(−3;+∞)
NIE WIEM CO DALEJ.
28 wrz 20:05
Kacper:
Teraz wykres funkcji opisanej dwoma wzorami.
28 wrz 20:08
ax:
28 wrz 20:09
prosta:

dalej rysujesz wykres
28 wrz 20:10
Juliasz24: A z wykresu jak to wyznaczyć?
28 wrz 20:16
prosta:
odczytujemy te wartości y, dla których poziome proste przecinają wykres w punktach,
których odcięte są liczbami różnych znaków
28 wrz 20:32
prosta:
3m>3
m>1
28 wrz 20:32
Juliasz24: dziekuje
28 wrz 20:36
ax:
zastanów się
prosta co wypisujesz
28 wrz 20:47
prosta:
pomyślę
28 wrz 20:55
ax:
3m>6
28 wrz 20:56
prosta:
racja..
28 wrz 21:00
ax:
28 wrz 21:01
5-latek: prosta rozdaje

czyli jak nic
Eta
28 wrz 21:02
ax:
chyba nastawiła świeżą pigwówkę i sprawdzała "do smaku"
28 wrz 21:04
daras: hasło "PILNE" działa przynajmniej na mnie jak czerwona płachta na byka
nie wiem jak Wy ale ja takie posty omijam szerokim łukiem
28 wrz 21:09
Eta:
"małolatku" tym razem
pudło ............
prosta to nie
Eta
28 wrz 21:10
5-latek: To trudno

Pozdrawiam
Ete 
28 wrz 21:15
daras: etam taka z niej η jak ja biskup Cantenbury
28 wrz 21:17
prosta:
pozdrawiam serdecznie

wszystkich
28 wrz 21:17
Eta:

( tylko ja rozdaję
28 wrz 21:18
prosta: ok
28 wrz 21:22
Eta:
Miłego wieczorku
28 wrz 21:23