Rozwiązywać problem PNL (programowanie nieliniowe)
Szczęść Boże: Zadanie 1.
min f(x) = x
12 + x
22 + x
32
przy ograniczeniach: x
1 + 2x
2 + 4x
3 = A
Zadanie 2.
max f(x)= x
1 + 2x
2 − x
22
przy ograniczeniach:
x
1 + x
2 ≤ 1
4x
1 − x
2 ≥ 1
Zabieram się do tego jak pies do jeża, krótko mówiąc nie ogarniam

Jakby ktoś był w stanie te przykłady rozwiązać (pokazując proces rozwiązywania) to byłabym
bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
28 wrz 18:48
daras: Alleluja i do przodu
28 wrz 19:31
Szczęść Boże:
28 wrz 19:33
Dziadek Mróz:
Dawno to było, ale jak pamiętam, gryźliśmy to metodą Lagrange'a
28 wrz 22:07
Eta:
To w
seminarium też uczą się programowania?
28 wrz 22:09
Szczęść Boże: nikt się nie podejmie?
29 wrz 00:32
Lukas:
ksiądz może ?
29 wrz 01:24
Dziadek Mróz:
Ja tego nie pamiętam, pewnie na zajęciach liczyliście przykłady. Podstawiasz do wzorów i masz.
Liczysz pochodne cząstkowe po zmiennych i lambdach oraz same lambdy a później zmienne.
29 wrz 12:51
daras: Bóg zapłać
29 wrz 15:17
Szczęść Boże: Zapłacę 50zł jak mi to ktoś rozwiąże.
GG: 55763139
29 wrz 17:58
Szczęść Boże: nikt?
29 wrz 22:47