matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż prawdziwość toższamości
Natalia:
Proszę o pomoc
1
−1=ctg
2
a
sin
2
a
28 wrz 17:08
ICSP:
1
sin
2
α + cos
2
α
L =
− 1 =
− 1 = ... = ctg
2
α
sin
2
α
sin
2
α
28 wrz 17:09
J:
1 − sin
2
a
cos
2
a
L =
=
= ctg
2
a
sin
2
a
sin
2
a
28 wrz 17:09
Natalia:
Dzięki
28 wrz 17:12