ciagi pilne
njiuhy: njiuhy: miedzy 3 i 18 wstaw dwie takie liczby tak aby w powstalym ciagu czteroyrazowym trzy
poczatkowe liczby tworzylyciag geometryczny a trzy koncowe arytmetyczny
8 gru 19:16
onaa: 3,x,y,18
x2=3y
2y=x+18
x2=3y
y=1/2x+9
x2=3(1/2+9)
rozwiązujesz układ równań i wybierasz pare liczb która będzie spełniała te zalężność lub dwie
pary liczb
8 gru 19:19
onaa: 3,x,y,18
x2=3y
2y=x+18
x2=3y
y=1/2x+9
x2=3(1/2+9)
rozwiązujesz układ równań i wybierasz pare liczb która będzie spełniała te zalężność lub dwie
pary liczb
8 gru 19:19