matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie moge wpasc jak to przeksztalcic bo ciagle wychodzi symbol nieoznaczony:
Mariusz:
proszę o pomoc. nie moge wpasc na pomysł jak to przeksztalcic bo ciagle wychodzi symbol nieoznaczony:
√
n
3
+1
lim(n−>nieskończoności)=
3
√
n
5
+1
+1
28 wrz 08:17
Aga1.:
Wskazówka
√
n
3
+1
=
6
√
(n
3
+1)
3
3
√
n
5
+1
=
6
√
(n
5
+1)
2
3
√
n
5
=
6
√
n
10
√
n
3
=
6
√
n
9
28 wrz 08:43