pytanie
olekturbo: |x−2| = a2−3a−2
dla jakich a równanie ma dwa pierwiastki różnych znakow?
27 wrz 17:24
sushi_gg6397228:
jak wyglada rysunek lewej strony ?
27 wrz 17:26
olekturbo: 'v' przesuniete o 2 w prawo
27 wrz 17:50
Eta:

To równanie ma dwa pierwiastki różnych znaków
dla a
2−3a−2>2 ⇒ .........
27 wrz 17:54
sushi_gg6397228:
porób kilka kresek poziomych
y=−4
y=−10
y=2
y=0
y=5
i powiedz. dla jakich y "kreski " przecinają nasz wykres w dwóch miejscach,
gdzie "x1" i "x2" są różnych znaków
27 wrz 17:56
olekturbo: a jak bym mial np tylko dodatnie?
27 wrz 18:15
sushi_gg6397228:
masz rysunek, wiec pomyśl
27 wrz 18:19
olekturbo: dla mniejszych od 2?
27 wrz 18:21
sushi_gg6397228:
np:
y=−5, to gdzie ta kreska będzie ? i czy to będzie poprawne
27 wrz 18:22
olekturbo: nie rozumiem
27 wrz 18:47
sushi_gg6397228:
27 wrz 18:50
olekturbo: to <0,2> ?
27 wrz 18:54
sushi_gg6397228:
blisko
27 wrz 18:58