matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy:))
Krzyś :
Oblicz granicę S nieskończonego ciągu geometrycznego (S
n
) o ilorazie q:
1
a
1
=−2 q=
2
27 wrz 15:35
ICSP:
a na wyczucie to jak Ci się wydaje? Policz sobie kilka pierwszych wyrazów.
27 wrz 15:40
Aga1.:
a
1
S=
1−q
27 wrz 15:45