matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
kasia:
W wagonie kolejowym jedzie 8 pasażerów, a wśród nich jest przemytnik.Celnik wybiera losowo do kontroli dwie osoby.Jakie jest prawdopodobieństwo, że trafi na przemytnika?
27 wrz 15:23
Aga1.:
8
2
|Ω|=
=28
7
1
1
1
|A|=
*
=7
7
P(A)=
=
28
27 wrz 15:30