ile to
humanistka: 0,14 ile to procent ?
2/7 ile to procent ?
27 wrz 14:33
Dziadek Mróz:
1% z x = 0.01x
27 wrz 14:39
humanistka: czyli 2/7 =0,2/7 nie wiem
27 wrz 14:40
daras: procent z czego
27 wrz 15:13
daras: Należy zadawać sensowne pytania nawet będąc humanistką albo przede wszystkim dlatego, żeby
"humanista" nie kojarzył się z osłem

Prawidłowe pytanie brzmi :
0,14 ( czytaj czternaście setnych) z całości, ile to procent ?
i prawidłowa odpowiedź: stanowi to 14 % całości.
27 wrz 15:19
Aga1.: 0,14=0,14*100%=14%
27 wrz 15:33