Oblicz układ równan
Mateusz:
mV2 e2
kreska ułamkowa=k * kreska ułamkowa
R R2
h
mVR=n*kreska ułamkowa
2π
Z tego układu równań wylicz V i R
27 wrz 12:19
Metis: Weź to zapisz porządnie...
Uzyj duzego U.
27 wrz 12:21
Mateusz: JAK? pierwszy post
27 wrz 12:39
27 wrz 12:40
Mateusz: Już
27 wrz 12:41
Metis:
R
2mV
2=Rke
2
2πmVR=nh
Licz dalej.
27 wrz 13:00
Aga1.: Pierwsze z proporcji
mV
2*R
2=Rke
2/:R, dla R≠0
mV
2R=ke
2
Z drugiego
Z tych dwóch ostatnich wylicz V
27 wrz 13:04
Metis: Tak jak pisze
Aga bd szybciej.
R
2mV
2=ke
2R / :R
RmV
2=ke
2
Zatem:
27 wrz 13:07