matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Natalia.:
1
1
Oblicz wartosc wyrazenia x
2
+
gdy x−
=
√
2
x
2
x
26 wrz 20:27
Qulka:
podnieś obustronnie do kwadratu
26 wrz 20:28
Qulka:
=4
26 wrz 20:29
Eta:
1
1
x
2
+
=(x−
)
2
+2= 2+2=4
x
2
x
26 wrz 20:44
Natalia:
Dzięki!
26 wrz 21:57