Uklad wspolrzednych
5-latek: Jaka figure w przestrzeni okreslaja warunki
a) z=0
b) x=y i z=0
c) x=1i y=3
d) |y|=|x|
26 wrz 19:44
Qulka:
płaszczyzna
prosta
prosta
nieskończony graniastosłup o podstawie kwadratowej
26 wrz 19:54
5-latek: Dobrze

A dasz rade ewentualnie to przestawić na rysunku ?
Będę wdzięczny
26 wrz 19:58
Qulka: pierwsze to zwykła płaszczyzna XY bo jak rysujesz płaskie to z=0
drugie to na takiej płaskiej prosta y=x
26 wrz 20:00
henrys: a w d to nie będą dwie prostopadłe płaszczyzny?
26 wrz 20:00
Qulka:

trzecie
26 wrz 20:01
Qulka: a fakt..pomyliłam z dodawaniem modułów
w czwartym dwie płaszczyzny
26 wrz 20:02
Qulka:
26 wrz 20:03
5-latek: na razie to probuje sobie to wyobrazić
A może trochę więcej co do d?
26 wrz 20:05
5-latek: A już widze

dziekuje
26 wrz 20:07
Qulka:

d na płasko
26 wrz 20:26
5-latek: Dobrze

Nie wiem dlaczego już w 1 klasie wstawil już takie zadania
26 wrz 20:28
henrys: to są zadania z jakiegoś starego zbioru? (coś pisałeś kiedyś)
też miałem coś takiego jeszcze w szkole podstawowej
26 wrz 20:38
5-latek: Czesc

To sa zadania z książki Anusiak matematyka do klasy 1 liceum i technikum (1993r
26 wrz 20:41
5-latek: Podejrzewam ze do reformy pewnie były tez takie zadania
26 wrz 20:42
Metis: Dobry wieczór
5−latku
Jak tam leci?
26 wrz 20:44
5-latek: Witaj
Metis 
Jak to mowia . Leci calą dziurą
26 wrz 20:46
5-latek: Kiedy masz imieniny albo urodziny ?
26 wrz 20:50
Metis: Kwiecień
26 wrz 20:58
Metis: A czemu pytasz
5−latku ?
26 wrz 20:59