nierówność kwadratowa
onaa: x
2−3x−10 ≥ 0
Δ=9+40=49
√Δ=7
Co będzie rozwiązaniem?
26 wrz 13:45
Krzyś : x∊(−∞;−2>u<5;∞)
narysuj sobie oś zaznacz −2 i 5 narysuj parabole i włącz do zbioru to co masz nad osią
26 wrz 13:48
onaa: ramiona będą skierowane do góry czy do dołu?
26 wrz 13:55
Krzyś : do góry bo a jest >0
26 wrz 13:59
onaa: −x2−3x−10 ≥0
tu będzie rozwiązaniem x∊ (−∞,3>u<−1,∞) ?
26 wrz 14:09
Aga1.:

Nie , chyba ,że rozwiązywałaś inną nierówność.
Ramiona paraboli do dołu , a jakie są miejsca zerowe?
26 wrz 15:52