Pomocy:)
Krzyś : Oblicz granice ciągu:
Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć?
26 wrz 13:29
Aga1.: Dzielisz każdy wyraz licznika i mianownika przez 5n
26 wrz 13:31
Krzyś : Dzięki
26 wrz 13:41
Krzyś : | | 2n+1−3n+2 | |
a jak obliczyć takie coś: an= |
| |
| | 3*2n+3n+1 | |
26 wrz 13:46
Krzyś : Pomoże ktoś?
26 wrz 13:55
Aga1.: Rozpisać 2
n+1= 3
n+1= i 3
n+2=3
n*3
2=9*3
n
i dzielić przez 3
n
| | 2n+1 | | 2n*2 | | 2 | |
np |
| = |
| =( |
| )n*2→0, gdy n→∞ |
| | 3n | | 3n | | 3 | |
Rozpisz to sprawdzę
26 wrz 14:04