matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazenia algebraiczne
Artix1500:
Prosze o pomoc bo nie wychodzi mi to po raz 1412412...
1
1
5
Jezeli liczby m i n spelniaja warunki m+n = 20 oraz
+
=
m
n
24
Wyznacz iloczyn mn
26 wrz 12:57
ICSP:
1
1
m + n
20
+
=
=
m
n
mn
mn
masz zatem :
20
5
=
mn
24
24 * 20
mn =
= ...
5
26 wrz 13:03
henrys:
1
1
5
+
=
/*mn
m
n
24
5
n+m=
mn
24
5
20=
mn
24
mn=4*24=96
26 wrz 13:05
Artix1500:
W sumie dobry pomysl dziekuje
26 wrz 13:34