matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wiedząc, że... oblicz log
tojaaaa:
wiedząc, że log
3
2 = a, oblicz log
2
13,5
25 wrz 20:03
Benny:
27
1
13,5=
=3
3
*
2
2
log
3
2=a
1
=a
log
2
3
1
=log
2
3
a
3
log
2
13,5=log
2
3
3
−log
2
2=3log
2
3−1=
−1
a
25 wrz 20:06