dzialamnia na potęgach
Krystyna: (1214)1\2 * (0,125)−2\3 * 14−1 + 721\2 − (1,28)3 \ (0,64)3
8 gru 18:35
Godzio:
| | 1 | | 49 | | 7 | |
12 |
| )1/2 = |
| )1/2 = |
|
|
| | 4 | | 4 | | 2 | |
| | 1 | |
0,125−2/3 = |
| −2/3=3√64=4
|
| | 8 | |
72
1/2=6
√2
| (1,28)3 | | 1,28 | |
| = ( |
| )3 = 23 = 8
|
| 0,643 | | 0,64 | |
| 7 | | 1 | |
| * 4 * |
| + 6√2 − 8 = 1 + 6√2 − 8 = 6√2 − 7
|
| 2 | | 14 | |
8 gru 18:49
Krystyna: dzięki mi tak samo wychodzi a w zeszycie mam podaną odp. jako :5
i n ie weim skad tak !
8 gru 18:55