Wykres funkcji liniowej z wartością bezwzględną
dowegan: Na podstawie wykresu y=f(x) przeprowadź dyskusję liczby rozwiązań równania f(x)=m w zależności
od wartości parametru m, m należy do R.
a) f(x)=|x|−|x+3|
− potrzebuję wykresu, gdzie zakładam, że y=x i y=x+3
− 3 "wariantów" odpowiedzi
− wykresu końcowego
− rozwiązań równania f(x)=m
Proszę o pomoc!
24 wrz 23:30
Qulka:

dla x<−3
y=−x+x+3 = 3
dla −3<x<0
y=−x−x−3 = −2x−3
dla x>0
y=x−x−3 =−3
wykres wyżej
dla m={−3;3} nieskończenie wiele rozwiązań
dla m∊(−3;3) jedno
dla m<−3 lub m>3 brak
24 wrz 23:49
5-latek:

Chlopie zamiast juz spac to Ty sie blakasz po nocy
Musisz to zrobic na przedzialach
1 x∊(−
∞,−3>
2)x∊(−3,0>
3 x∊(0,
∞)
24 wrz 23:49
5-latek: Witaj
Qulka
24 wrz 23:50
Eta:

{ 3 dla x∊(−
∞, −3)
f(x)= { −2x−3 dla x∊<−3,0)
{ −3 dla x∊<0,
∞)
f(x)=m 0 rozwiązań dla m ∊(−
∞, −3)U (3,
∞)
1 rozwiązanie dla m ∊(−3,3)
nieskończenie wiele rozw. dla m∊{−3,3}
24 wrz 23:55
5-latek: Witaj
Eta 
Pozdrawiam
25 wrz 00:11