równania
mapio: Rozwiąż równanie
x2016 > x2017
24 wrz 19:40
:): x2016(1−x)>0 więc 1−x>0 wiec 1>x
24 wrz 19:42
:): ale czy to wszystko.. hmm ..
24 wrz 19:43
J:
⇔ x2016 − x2017 > 0 ⇔ x2016(1 − x) > 0
24 wrz 19:43
J:
wszystko, bo : x2016 ≥ 0
24 wrz 19:44
mapio: Dziękuje
24 wrz 19:45
:): x=0
24 wrz 19:45
:): n[
24 wrz 19:45
J:
Dla : x = 0 lewa strona jest zerem
24 wrz 19:45
:): i prawa też 0>0
24 wrz 19:46
J:
Dlatego rozwiazaniem jest : x < 1
24 wrz 19:46
:): x=0<1
24 wrz 19:47
J:
ale: 0>0 .. to sprzeczność
24 wrz 19:48
:): 
Odpowiedzią powinno być (−
∞,1)\{0}
24 wrz 19:49
J:
no jasne

sorry ...
24 wrz 19:51
:):
24 wrz 19:52
24 wrz 21:15