zbiory
kamil: Udowodnić równość w zbiorach :
A=A∪(A∩B) .
Jak to zrobić?
24 wrz 18:20
:): troche głupie...ale prawdziwe
z definicji A∩B⊂A
oczywiście A⊂A
czyli A∪(A∪B)⊂A
zawieranie w drugą strone jest oczywiste
24 wrz 19:05
kamil: Czy wystarczy tak to napisać?
24 wrz 19:17
:): taak, o ile nic nie pomyliles...bo to troche smiesnie wyglada.. D
tak jakby, pokaż że 5+(3−3)=5
24 wrz 19:23
:): czasem się używa takiej też dosć prostej zależnosci, moze o to chodziło
A=(A\B)∪(A∩B) / tu jest cel; rozbijamy A na 2 zbiory rozłączne
pzdr
24 wrz 19:33
J:

C = A∩B i widac,że: A + C = A
24 wrz 19:41