matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje-wykres
pawko392:
Jak narysować wykres takiej funkcji: f(x)=I2−xI−2Ix+1I
23 wrz 23:30
5-latek:
23 wrz 23:41
Eta:
f(x)=|x−2|−2|x+1| w przedziałach { x+4 dla x∊(−
∞
,−1) f(x)={ −3x dla x∊<−1,2) { −x−4 dla x∊<2,
∞
)
23 wrz 23:45