prosze o pomoc,pilne!!:(
Ania :) :

Dane sa okrag o środku O i promieniu R oraz okrag o promieniu S i promieniu r. Jakie jest
wzajemne polozenie tych okregow, jesli |OS|=10 cm, R=3cm ,r=5cm>
undefined
23 wrz 20:35
Nuti: są rozłączne
23 wrz 20:40
Nuti: bo odległość ich środków jest większa niż suma długości ich promieni
23 wrz 20:41
Nuti:

złe proporcje, ale to mniej więcej tak wygląda
23 wrz 20:43
Mila:

r+R=8<19
23 wrz 20:45
Nuti: dlaczego akurat 19?
23 wrz 20:46
Mila:
Szkoda,że autorka tego nie zauważyła.
Literówka , ma być :
r+R=8<10
23 wrz 21:00
Nuti: Ok, jasne!
23 wrz 21:38