matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań z modułem
lanafane:
Rozwiąż układ równań : [ y + 2 ] − x = 4 3x − y = −6 [ ] − wartość bezwzględna
23 wrz 16:59
J:
I y + 2 I = 4 + x Założenie: 4 + x ≥ 0 y + 2 = 4 + x 3x − y = − 6 lub y + 2 = − 4 − x 3x − y = −6
23 wrz 17:04