elastyczność funkcji
Samosiejka: Hej czy mogłby ktoś mi obliczyć poniższy przykład elastyczności funkcji
xℯx2 w punkcie x0=3
23 wrz 10:34
J:
a co od siebie ? .. potrafisz policzyć pochodną ?
23 wrz 10:38
J:
f'(x) = e
x2 + 2x
2e
x2 = e
x2(2x
2 + 1)
| | f'(3) | | e9(2*9 + 1) | |
Ef = |
| *3 [%] = |
| *3 = 57 % |
| | f(3) | | e9 | |
23 wrz 10:57
Samosiejka: Pochodną potrafie policzyć poporstu nie wiedziałam co z tym e zrobić, ale dzięuje bardzo za
rozwiązanie
23 wrz 11:24
daras: teraz to i ja potrafię
J
23 wrz 11:32