matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
hs:
Oblicz :
1
+U{2}{log
2
√
2
9=
log
4
3
w odpowiedzi musi być iloczyn jakiejś liczby rzeczywistej oraz logarytmu log
3
2.
22 wrz 20:57
hs:
1
2
+
log
4
3
log
2
√
2
9
22 wrz 21:07
:):
1
1
1
=log
3
4+2
=log
3
4+2
=log
3
4+
log
2
√
2
3
2
2*log
2
√
2
3
log
2
√
2
3
=log
3
4+log
3
(2
√
2
)=...
22 wrz 21:11
Janek191:
... = log
3
4 + 2*log
9
( 2
√
2
) = log
3
4 + log
9
(2
√
2
)
2
= = log
3
2
2
+ log
3
2
8 = 2 log
3
2 + 0,5*log
3
2
3
= = 2 log
3
2 + 0,5*3 log
3
2 = 3,5 log
3
2
22 wrz 21:12
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick