matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązanie dla kolegi.
Ridick:
Rozwiązanie dla kolegi 3
log
√
11
(log 2 + log 5)
= 3
log
√
11
(log 10)
= 3
log
√
11
(1)
= 3
0
= 1 log
√
11
(1)= 0, bo
√
11
do jakiej potęgi żeby było 1, a x
0
=1
22 wrz 19:59
J:
22 wrz 20:01