Oblicz
Agata: Oblicz wartość wyrażenia
sin15 stopni * cos285 stopni − sin285 stopni * cos15 stopni =
22 wrz 17:38
Nuti: Znasz wzór na sinus różnicy?
22 wrz 17:50
Saizou :
sin(x−y)=sinxcosy−cosxsiny
22 wrz 17:52
Agata: nie
22 wrz 17:52
Janek191:
cos 285o = cos ( 270 + 15)o = sin 15o
sin 285o = sin (270 + 15)o = − cos 15o
więc
.... = 1
22 wrz 17:52
22 wrz 17:53
Agata: nie
22 wrz 17:54
Agata: nie
22 wrz 17:54
:): znasz inne słowo Agata?
22 wrz 17:55
:): (tylko nie odpowiadaj NIE

)
22 wrz 17:55
Janek191:
A wzór na sinus sumy i wzór na cosinus sumy ?
22 wrz 17:56
:): nie
22 wrz 17:57
Agata: Dzięki!
22 wrz 17:58
Agata: problemy z wysłaniem
22 wrz 17:58
:):
22 wrz 17:59