Przyblizenia
5-latek: Cwiczenie ;
Oblicz na kalkulatorze √2i √956
Jaki mogl zostać popełniony w obu przypadkach
a) blad bezwzględny
b) blad procentowy (procent liczby otrzymanej
√2= 1,414213562373095
√956=30,91924966748061
Δx=|x−xz| i co wstawić do wzoru ?
22 wrz 12:19
5-latek: A moz eto nie należy podstawiać do wzorow ?
22 wrz 12:32
Qulka: Zaokrągla ostatnią cyfrę więc bezwzględny to 1 na ostatnim miejscu względny to podziel
22 wrz 13:07
5-latek: Moze pozniej Cie jeszce dopytam do tego
23 wrz 00:12