matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz bazę ortogonalną podprzestrzeni
dragon:
W przestrzeni R3 określono standardowy iloczyn skalarny. Wyznacz dowolną bazę ortogonalną podprzestrzeni: A={x∊R3 : x1−2x2+3x3=0} Wyznacz współrzędne wektora v=[1 2 1]t w tej bazie.
22 wrz 11:27