Wynik przedstaw w postaci a+bp{2}, gdzie a,b∈W
Gdzie : Dane są liczby x=2√2 − √3, y= 4√3 + √2. Wyznacz liczbę z= (x− 3y)/(y−x). Wynik
przedstaw w postaci a+b√2, gdzie a,b∈W
21 wrz 22:11
21 wrz 22:33
Gdzie : @Qulka , tylko one nie są wymierne i nie ma tam √2 ;c
21 wrz 22:37
Eta:
@
Qulka
W każdym zadaniu ..... "żonglujesz" samymi odpowiedziami!
Sprawia Ci to frajdę?
21 wrz 22:38
Janek191:
Są wymierne !
21 wrz 22:39
Qulka: Eta, nie

tylko pisanie wszystkiego po kolei jest dla mnie zbyt męczące i czasochłonne

jak będzie edytor któremu można dyktować będzie wtedy wszystko
21 wrz 22:44
21 wrz 22:45
Qulka: oo w obu mianownikach miało być 73
21 wrz 22:45
Qulka: właśnie

dlatego nie lubię rozpisywać.. w samych odpowiedziach też robię dość literówek
21 wrz 22:47
Mila:
Mój kolega ma komputer do którego mówię "forum zadankowe" i wszystko się otwiera, ale pisać nie
chce.
21 wrz 22:50
Gdzie : a ten
√2?
21 wrz 22:51
Qulka: jest z innego zadania
21 wrz 22:51
Janek191:
Źle przepisałeś zadanie

Powinno być : a + b
√c
21 wrz 22:52
21 wrz 22:56
Qulka: w książkach też robią kopiuj wklej i zapominają poprawić różnice
21 wrz 22:58
Gdzie : Dzięki wielkie! liczyłem to zadanie i wyszedł mi taki wynik i tak się zastanawiałem gdzie się
pomyliłem −.−
21 wrz 23:04