a2+ab+b2 | 1 | ||
≥ | |||
a2−ab+b2 | 3 |
3*( a2 + a*b + b2) | |
≥ 1 / : 3 | |
a2 − a*b + b2 |
a2 + a*b + b2 | 1 | ||
≥ | |||
a2 −a*b + b2 | 3 |
a2 + ka2 + k2a2 | 1 + k + k2 | ||
= | = | ||
a2 − ka2 + k2a2 | 1 − k + k2 |
k2+1 − k + 2k | 2k | |||
= | = 1 + | |||
k2 + 1 − k | k2 − k + 1 |
2k | 2 | |||
≥ − | ||||
k2 − k + 1 | 3 |
1 | ||
k ≥ − | (k2 − k + 1), k < 0 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |