matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
warunek z Viety z parametrem
marko:
Wyznacz wartości parametru m, dla których równanie x
2
− mx + 2 = 0 ma dwa rozwiązania spełniające warunek x1 = 2*x2 – 3.
21 wrz 21:22
Qulka:
m=3 lub m= −4,5
21 wrz 22:41