matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
paulina:
Punkt P(2a−1;3+2b) należy do prostej k: y=−2x+4 wobec tego: 4a+2b=3 Dlaczego? jak to rozwiązać?
21 wrz 19:41
olekturbo:
3+2b = −2(2a−1)+4 3+2b=2−4a+4 3+2b=6−4a 2b+4a=3
21 wrz 19:43
paulina:
dziękuję
21 wrz 19:53