doszedłem do takiego momentu w zadaniu a w odpowiedziach jest -1 :C
slaxcioxd: Jak coś takiego uprościć?
(a+6)/(−a+6)
21 wrz 18:49
Mila:
Podaj całe zadanie.
21 wrz 18:50
slaxcioxd: Zbadaj liczbę rozwiązań układu równań w zależności od wartości parametru a:
c) (a−3)x+ay=3
ax+(a+2)y=2
21 wrz 18:52
Aga1.: Umiesz rozwiązywać układy metodą wyznacznikową?
21 wrz 18:54
slaxcioxd: Tak, z tym nie mam problemu ale doszedłem do momentu, gdzie x=(a+6)/(−a+6) i wydaje mi się, że
nie da się tego uprościć a w odpowiedziach jest x=−1.
21 wrz 18:56
Aga1.: W=−a−6
21 wrz 19:04
slaxcioxd: Kocham cię Aga, jestem idiotą xD
21 wrz 19:09
Mila:
źle przepisałam z kartki. Nie piszę drugi raz bo juz wiesz jaki masz błąd.
21 wrz 19:23