matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie prostej prostopadłej do proste...
Lola:
Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej y=−3x−7 i przechodzącej przez punkt A(3,1) . Bardzo prosze o pomoc.
21 wrz 18:11
olekturbo:
1
y =
x+b
3
A(3,1) 1 = 1+b b = 0
1
y =
x
3
21 wrz 18:14