matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometnia
mick:
wyznacz dlugosci bokow i miary katow trojkata prostokatnego ABC ( kat przy wierzcholku C jest prosty) wiedzac ze kat CAB=60 stopni i BC =8
8 gru 16:14
XZ.:
8
= tg 60
b
8
√
3
b =
3
a 'c' oblicz z pitagorasa: a
2
+ b
2
= c
2
8 gru 16:29