(5,2*10−6)(5,1*108) | 2 | |||
Oblicz a= | i b=[ (1 | )−9 : | ||
(1,7*104)(1,3*10−3) | 3 |
1 | 2 | |||
(8 | )−4 ] * (5 | )−2 . Zakoduj cyfry: setek, dziesiątek i jedności liczby ab. | ||
3 | 5 |
10−3(5,2*10−3)*104(5,1*104) | ||
a= | ||
10−3*1,3*104*1,7 |
(5,2*10−3)(5,1*104) | ||
a= | ||
1,7*1,3 |
0.0052*51000 | ||
a= | ||
2,21 |
265,2 | ||
a= | ||
2,21 |
5 | 25 | 27 | ||||
b=[( | )−9:( | )−4]*( | )−2 | |||
3 | 3 | 5 |
5−9:5−8 | 5 | |||
b=( | *( | )2 | ||
3−9:3−4 | 33 |
5−1*52 | ||
b= | ||
3−5*36 |
5 | ||
b= | ||
3 |
5 | ||
a*b=120* | =200 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |