matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje i jej własności
Madzia:
Znajdź równania prostych, które są asymptotami wykresu funkcji
5x + 1
f(x) =
3x + 2
8 gru 16:12
Bogdan:
ax + b
f(x) =
cx + d
a
d
asymptota pozioma y =
, asymptota pionowa x = −
c
c
8 gru 16:17